Til hovedinnhold
Dette er Datalandsbyens tre mest populære innlegg

Dette er Datalandsbyens tre mest populære innlegg

l mai 2021 lanserte Digitaliseringsdirektoratet, i samarbeid med Datafabrikken og Statens vegvesen, nettforumet Datalandsbyen. Siden den gang har forumet vokst betydelig og har i snitt over 3,500 besøkende hver måned. Så hva er det medlemmene deler, diskuterer og leser? La os ta en titt på de tre mest populære innleggene i landsbyen.

29.10.2021

Fant historiske data om org. nummer

Bronseplassen går til innlegget «Historiske enheter fra Enhetsregisteret», med hele 962 visninger. Her er det et medlem som lurer på om det er mulig å få tak i data om utgåtte organisasjonsnummer. Vi kan avsløre at det kom inn flere svar og hjelp til å finne de dataene medlemmet var på utkikk etter. Har du også lurt på det samme? Sjekk ut innlegget her. 

Satte robot til å tipse journalister automatisk 

På sølvplassen finner vi «Automatisk varsling til journalister om restaurant-inspeksjoner og trafikkmeldinger». Innlegget viser til hvordan åpne data kan brukes av privat sektor på en smart måte. Det er Bergens Tidene som har satt opp roboter, som på en automatisert måte tipser journalister om når noe nytt har skjedd. Istedenfor å måtte bruke tid på å sjekke ulike nettsteder for å få tak i informasjon, får nå journalistene hjelp til å holde seg oppdaterte av roboter. Les mer her om hvordan Bergens Tidene bruker data fra Statens Vegvesen og andre her.

Finn oppskriften på dataanalyse av Enhetsregisteret 

Innlegget som troner øverst på pallen over flest visninger er: «Analyse av Enhetsregisteret med Python og Pandas». Innlegget har hele 990 visninger. Her blir det tipset om at Enhetsregisteret har flere ulike distribusjoner, og at det finnes en referanseoppskrift for hvordan en kan analysere dataene fra Enhetsregisteret. Nysgjerrig på verktøyene og oppskriften – les mer her. 

Dette er den mest brukte kategorien 

I Datalandsbyen er det fire ulike kategorier: Vi har et eget område for å dele tips eller stille spørsmål, en for å etterspørre datasett og API-er, et område for å vise eksempler på bruk av datasett og API-er og et sted hvor en kan komme med innspill til forbedring av forumet og tjenestene til Felles datakatalog, Transportportal og Datafabrikken. Den mest populære kategorien er «Tips og spørsmål», med hele 44 innlegg.  

Bli sett og hørt 

Om du har gode eksempler på bruk av data, spørsmål som har å gjøre med data eller er på jakt etter datasett eller API-er, ja, da er det gode muligheter for at du blir sett og hørt i Datalandsbyen – bli med på laget og meld deg inn i dag. Vi ses!